dinsdag 4 augustus 2015

Tip van Partena Ziekenfonds: versla de gaatjes

Mondhygiëne wordt steeds belangrijker voor kinderen omdat er ook steeds meer verleiding is van allerlei zoete producten. Het is belangrijk om tweemaal per dag, twee minuten de tanden te poetsen.

De meeste kinderen zullen het tandenpoetsen maar een saaie bedoening vinden. Om ze te stimuleren kan je hen vanaf een jaar of drie eerst zelf laten poetsen om daarna nog even na te poetsen.



Extra tips om deze verplichte taak grondig en op een leuke manier te vervullen:
Maak tandenpoetsen aantrekkelijker. Laat je kind bijvoorbeeld zelf een tandenborstel uitkiezen of zelf de tandpasta op de borstel doen. Tijdens het poetsen kan je een verhaal vertellen, een liedje zingen of muziek aanzetten. Kies iets dat twee minuten duurt.

Poets de tanden met een erwtje tandpasta in plaats van een rupsje.

Geef zelf het goede voorbeeld, poets samen met je kind.

Poets niet uitsluitend met een elektrische tandenborstel. Dan leert uw kind niet om ‘gewoon’ te poetsen. Wat als ze gaan logeren en de elektrische tandenborstel gaat niet mee? Poetsen met een gewone tandenborstel is bovendien goed voor de motoriek.


Vervang de tandenborstel zeker om de 3 tot 4 maanden.



Print de Partena tandenpoetskalender af en hang hem samen met twee leuke kleurtjes op een zichtbare plaats in huis (http://www.goedvoorjou.be/nl/groot-worden/van-leren-tellen-tot-tiener/word-superheld-in-tandenpoetsen/de-poetskalender). Laat je kind het zonnetje inkleuren wanneer hij zijn tanden poets na het ontbijt en het maantje wanneer hij zijn tanden poets voor het slapengaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten