donderdag 13 augustus 2015

Tip van Partena Ziekenfonds: fruit & groenten in een leuk jasje

Groenten en fruit zijn gezond, dat is geen geheim. Maar lang niet alle kinderen houden ervan. Het is dus de truc om al die vitaminen in een leuk jasje te verpakken.

Een algemene tip: laat je kind regelmatig kennis maken met nieuwe groenten en fruit. Dat zal zijn nieuwsgierigheid prikkelen. Altijd maar hetzelfde gaat vervelen, hoe zou je zelf zijn?


Er bestaan natuurlijk altijd manieren om fruit en groenten wat aantrekkelijker te maken. Eentje die de laatste jaren steeds populairder wordt is de smoothie. Het recept hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kan verschillende combinaties maken:

Banaan en aardbei
Appel, perzik en banaan
Banaan, mango & avocado
Kiwi en aardbei

Wil je de smoothie dunner maken, leng dan aan met sinaasappel- of appelsap. Het fijngestampt ijs voeg je toe na het mixen van al de ingrediënten. Nadien mix je alles nog eens samen. Na het brouwen, serveer je de smoothie best onmiddellijk, na verloop van tijd kan het drankje verkleuren.

Wat kan je nog allemaal prepareren?
Met druiven kan je kind een fruitsnoepketting maken. Groenten- en fruitbrochettes zijn een ideetje in dezelfde rangorde.

En het oog wil ook wat. Uiteindelijk komt het vaak neer op de presentatie. Geef het versneden fruit bijvoorbeeld in een ijshoorntje of neem een uitsnijvorm waarmee je het fruit kan presenteren in de vorm van sterretjes, maantjes, etc.






Maak eens figuurtjes met fruit en groenten. Je kan hen dit ook zelf laten doen, maar dan loop je uiteraard het risico dat er vooral wordt gespeeld in plaats van gegeten. De figuurtjes zijn legio. Denk maar aan een egel, een lieveheersbeestje, een vlinder of een sneeuwman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten