donderdag 23 juli 2015

Tip van Partena Ziekenfonds: water drinken is kinderspel

Water is de meest gezonde drank voor iedereen. Wist je dat kleuters elke dag 4 glazen water nodig hebben en kinderen vanaf 6 jaar 5 grote glazen, ofwel 1 liter? Water zorgt er dan ook voor dat kinderen voldoende gehydrateerd, maar ook alert en geconcentreerd blijven.

 


Als jouw kind moeite heeft met water drinken, kunnen de volgende tips je misschien helpen: 

Kinderen die niet graag water drinken, vinden vooral plat water niet lekker. Overschakelen op (licht) bruisend water kan dan vaak al een oplossing zijn.

Zorg dat water altijd binnen handbereik is. Geef daarom een flesje of drinkbus mee op kamp. Kleef er een leuke foto op of kies voor een gepersonaliseerd flesje met de naam van jouw kind.

Plastic flesjes hergebruik je beter niet eindeloos. Je gooit ze best na tien keer weg.

Je kan water minder alledaags maken, waardoor het voor kinderen plots aantrekkelijker lijkt. Pers een halve sinaasappel, laat muntblaadjes even weken of pureer aardbeien, frambozen, bessen en leng dit aan met 1 liter water. Zo krijgt het water kleur en smaak zonder de grote toevoeging van suikers.



Maak samen met je kind verschillende soorten ijsblokjes om aan het water toe te voegen. Je kan variƫren in vorm of smaak. Probeer eens een ijsblokje met een beetje fruitsap in, of doe er stukjes fruit bij. Ijsblokjes met frambozen en aardbeien geven het glas water al meteen een exotisch tintje.
Maak een origineel rietje. Knip samen met de kinderen figuren uit en kleef ze op een rietje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten