donderdag 7 augustus 2014

Tip van Partena Ziekenfonds: Fruit in een leuk jasje

Fruit is gezond, dat weten we allemaal. Maar niet alle kinderen houden ervan. Hoe leren we hen meer fruit eten?

Een algemene tip: laat je kind regelmatig kennis maken met nieuwe, als het even kan exotische of niet vaak voorkomende groenten en fruit. Dat zal zijn nieuwsgierigheid prikkelen. Altijd maar hetzelfde gaat op de duur vervelen, hoe zou je zelf zijn?


Smoothie
Maar er bestaan natuurlijk altijd manieren om het fruit wat aantrekkelijker te maken. Eentje die laatste jaren steeds populairder wordt is de smoothie. En die hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kan verschillende combinaties maken zoals:
  • Banaan en aardbei
  • Appel, perzik en banaan
  • Mango, frambozen en banaan
  • Kiwi en aardbeien
Wil je ze dunner maken, leng dan aan met sinaasappel- of appelsap. Het fijngestampt ijs voeg je toe na het mixen van al de ingrediënten. Daarnamix je alles nog eens samen. Daarna serveer je best onmiddellijk het drankje, want na verloop van tijd kan de smoothie verkleuren.


Wat kan je nog allemaal doen?
  • Maak figuurtjes met het fruit. Je kan hen dit ook zelf laten doen, maar dan loop je uiteraard het risico dat er vooral wordt gespeeld met het fruit in plaats van opgegeten. De figuurtjes zijn legio. Denk maar aan een egel, een lieveheersbeestje, een vlinder of een pauw... (zie foto's)
  • Neem een uitsnijvormpje waarmee je het fruit kan presenteren in de vorm van sterretjes, maantjes, etc..
  • Met druiven kan je kindje bijvoorbeeld een snoepketting maken. Snoepbrochettes zijn een ideetje in dezelfde rangorde. 

Uiteindelijk komt het vaak neer op de presentatie. Geef het versneden fruit in een ijshoorntje, of maak een rubix met blokjes fruit,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten