dinsdag 29 juli 2014

Tip van Partena Ziekenfonds: Creatieve manieren om je kinderen te laten drinken met warm weer

Kies voor water
Kinderen tussen 4 en 12 jaar hebben minstens 1 à 1,5 liter water per dag nodig. Bij warm weer en als ze veel sporten hebben ze nog meer nood aan water. Zorg dus dat ze steeds voldoende water meekrijgen.


Tips
Fruitsap en frisdrank zijn te rijk aan suikers. Geef steeds de voorkeur aan water. Heeft jouw kind moeite om water te drinken? Dan zijn er manieren om hen spelenderwijs voldoende water te laten drinken.


  • Je kan water aantrekkelijker maken door er een smaakje aan toe te voegen. Maak hier geen gebruik van suikerrijke grenadines. Pers een halve sinaasappel, citroen of pureer aardbeien, frambozen, bessen en leng dit aan met 1 liter water. Zo heeft het water een kleurtje en een smaakje zonder de grote toevoer van suikers. 
  • Organiseer een heuse 'watercocktailbar'. Plaats verschillende kommetjes met sinaasappel, aarbeien, citroen, limoen, komkommer enzovoort en laat je kinderen hun eigen 'cocktails' maken.
  • Koop een leuke drinkbus of kleine flesjes, zo is het leuker om te drinken. Je kan je kinderen ook zelf bokaaltjes laten versieren met stickers om zo hun eigen 'drinkbeker' te laten maken.
  • Ook originele rietjes werken motiverend. Je kan bijvoorbeeld zelf aan de slag met papieren snorren op rietjes te kleven. Zo drinkt je kind voldoende water én heb je mooie foto's.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten